Vakantiegangers staan vast door ongelukken

© EPA

© Twitter VID

thumbnail:
thumbnail:

Nederlandse vakantiegangers kunnen de Gotthardtunnel deze zaterdag beter mijden. De hele nacht heeft er file gestaan en de wachttijd liep al vroeg uit de hand, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

ANP

Op de bekende vakantieroutes in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk staat het verkeer zaterdag in lange files. In Frankrijk werd even na het middaguur een filepiek gemeten van 559 kilometer. Dat is meer dan vorig jaar, toen stond er op deze zaterdag in juli 510 kilometer file.

De grootste drukte doet zich voor op de Autoroute du Soleil (A7). Daar staat in totaal dik 90 kilometer file. Door een ongeluk met een bus op de A39, van Dijon naar het zuiden, staat het verkeer ook daar vast. In de bus zaten schoolkinderen, er zouden acht gewonden zijn.

De wachttijd bij de Gotthardtunnel is ruim twee uur. Wie in de ochtend omreed via de San Bernadinotunnel (A13) kwam daar alsnog in een lange file terecht. Die was het gevolg was van een ongeval. Rond 12.30 uur werd de weg daar vrijgegeven, meldt de ANWB.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee