Hevige regen: miljoenen Chinezen uit hun huis

Soldaten slepen zandzakken naar een beschadigde weg om deze te verstevigen.

Soldaten slepen zandzakken naar een beschadigde weg om deze te verstevigen.© AFP

Hevige regenval heeft in China aan 24 mensen het leven gekost en 16 miljoen Chinezen uit hun huizen verdreven, meldden de staatsmedia zaterdag.

ANP

De autoriteiten in de centraal gelegen provincie Hunan spraken tegenover het staatspersbureau Xinhua van vijftien doden en acht vermisten door onweersbuien en hevige winden. Daardoor sloegen ruim zeven miljoen inwoners van Hunan op de vlucht en raakten 18.000 huizend beschadigd.In de aangrenzende provincie Habei is sprake van negen doden en elf vermisten. De autoriteiten daar evacueerden negen miljoen inwoners.

200 doden

Deze zomer heeft hevige regenval in China al aan meer dan 200 mensen het leven gekost. Ruim 1,5 miljoen hectares met gewassen raakten tot nu toe beschadigd, met als gevolg een economisch verlies van zo'n 3 miljard dollar. De Chinese centrale bank kondigde vrijdag aan financiële steun te verlenen aan de overstroomde gebieden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee