'Toestel EgyptAir brak uiteen in de lucht'

© AP

Het toestel van EgyptAir dat in mei in de Middellandse Zee stortte, brak uiteen in de lucht. Dit gebeurde kort nadat brand was uitgebroken in of vlakbij de cockpit.

Eveline Meijer/AD

Maar of deze brand werd veroorzaakt door een defect of dat dit door kwade opzet was, kunnen onderzoekers nog niet aantonen, meldt RTL Nieuws. Het toestel stortte op 19 mei in de Middelandse zee tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro. 66 mensen kwamen om.

BrandEgyptische onderzoekers hebben vastgesteld dat er een brand woedde in de buurt van de cockpit, waar de bemanning door werd overvallen. Zij bleken niet in staat om het vuur onder controle te krijgen.De onderzoekers zeggen daarnaast dat het vliegtuig niet geheel in de Middellandse Zee is gevallen. Inmiddels is het ook duidelijk dat de piloten het vliegtuig niet doelbewust in het water lieten crashen. Die conclusie trekken ze op basis van de kleine resten van de Airbus.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee