Bezoekers Vierdaagse leggen 23 miljoen km af

© ANP

Bezoekers van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen hebben in een week tijd samen 23,2 miljoen kilometer afgelegd. Dat rekensommetje maakt de organisatie zaterdag.

ANP

De feesten werden net als vorig jaar door ongeveer anderhalf miljoen mensen bezocht. Vrijdag was de drukste dag met een kwart miljoen feestvierders in de stad.

38 podiaUit onderzoek onder bezoekers is afgelopen week gebleken dat er vrijwel evenveel mannen als vrouwen naar de 38 podia in de stad kwamen. Slechts 19 procent komt met de auto.

Het centrum van Nijmegen is de hele week afgesloten voor autoverkeer. Daarom komen de meeste mensen (27 procent) met de fiets en 23 procent komt lopend. Van hen is een belangrijk deel met de trein in Nijmegen gearriveerd.Nog net te doen De Nijmeegse binnenstad puilde op sommige momenten uit, maar het was volgens de organisatie nog net te doen. Het bestuur streeft er niet naar om de Vierdaagsefeesten nog verder te laten groeien en laat daarom geen echte topartiesten buiten optreden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee