Schotse loodgieter wint 14 miljoen en gaat weer werken

© AD

Wat zou jij doen met 14 miljoen pond? Deze loodgieter weet het wel: gewoon weer aan het werk gaan. De 52-jarige winnaar John Doherty zei dat hij zijn trouwe klanten niet wilde teleurstellen en zich toch alleen maar verveelt als hij thuis zit.

Eveline Meijer/AD

De Schotse loodgieter Doherty vertelt aan de Britse krant Daily Mail dat hij erg veel plezier beleeft aan zijn werk. ,,Ik doe het al erg lang.'' Nu hij de loterij gewonnen heeft, is hij dus ook niet van plan om te stoppen. ,,Ik wil graag met beide benen op de grond blijven blijven.''Geen vakantieVooral zijn klanten zijn een reden om aan het werk te blijven. ,,Dat zijn oudere mensen en ze hebben me hetzelfde behandeld nadat ik won. Dat is wat ik wil'', legt Doherty uit.Zelfs een vakantie zit er voor de winnaar niet in: ,,Ik ben net twee keer op vakantie geweest, dus ik denk echt niet dat ik nu op een strand zou moeten zitten.'' Toch zegt Doherty wel dat hij mogelijk iets minder gaat werken. ,,Ik zou graag vier dagen per week werken. Maar ik blijf doorgaan, omdat het van mij is. Als ik met iemand anders zou werken, was ik weg geweest.'' Doherty werkt sinds 1984 via zijn eigen bedrijf JDPS Plumbing and Heating Engineer.

GelukHet Britse stel won de loterij door een flinke dosis geluk. Alison, Doherty's vrouw, liet een andere klant voor haar gaan in de lokale supermarkt. Toen die klant een kaartje voor de loterij kocht, besloot ze hetzelfde te doen. Op 2 juli kregen ze te horen dat zij de winnende cijfers hadden.

Het winnende lot verstopten ze onder een lamp in hun huis, omdat ze net op vakantie gingen. Het stel vertrok met hun kinderen Ryan (20) en Laura (11) naar Florida, en pas na terugkomst leverden ze het lot in. De winst van 14.671.343 pond vierden ze met 45 pond aan pizza's van Domino's. Alison kocht daarnaast een handtas van 300 pond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee