Meer leerlingen naar een zomerschool

© ANP

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs trekt volgend jaar 9 miljoen euro extra uit voor de zomerschool. Vanaf volgende zomer kunnen meer leerlingen hier tijdens de vakantie hun tekorten wegwerken en kennis bijspijkeren.

ANP

Tijdens de zomerschool worden kinderen bijgespijkerd om te voorkomen dat ze blijven zitten of over moeten gaan naar een lager schoolniveau.Steeds meer middelbare scholen hebben een zomerschool waar leerlingen hun leerachterstand kunnen wegwerken. Dit jaar zijn het er 310, ruim 13.000 leerlingen offeren er -al dan niet vrijwillig- een deel van hun zomervakantie voor op. Nu moet nog 5,3 procent van de leerlingen in het voorgezet onderwijs een jaar doubleren.EffectiefDe cursus is effectief, blijkt uit onderzoek: 83 procent van de leerlingen die in 2015 meededen kon na de zomerschool alsnog over naar het volgende schooljaar. Ook op de lange termijn heeft de zomerschool effect. Van de leerlingen die in 2014 deelnamen, is 68 procent in 2015 weer over gegaan of geslaagd voor het eindexamen. Ook na twee jaar blijkt bijna tachtig procent van de leerlingen het goed te doen.Dekker trok twee jaar geleden ook al 9 miljoen euro uit voor de zomerschool. Het is volgens hem de bedoeling dat middelbare scholen het project uiteindelijk in hun eigen begroting opnemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee