Onweersbuien op weg naar Limburg

© ANP

Limburg moet voor zaterdagmiddag en -avond rekening houden met stevige onweersbuien. Het KNMI heeft inmiddels als waarschuwing code geel afgegeven.

De Limburger

De komende uren gaat op steeds meer plaatsen de zon doorbreken en neemt met name in het zuidoosten en oosten de kans op enkele stevige onweersbuien toe.

Veel neerslag
Plaatselijk kan in korte tijd veel neerslag vallen en ook hagel is mogelijk. De maxima lopen uiteen van 21 graden op de Waddeneilanden tot 27 graden in het oosten van het land. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Het onweer zal zich met name laten gelden in het zuiden en het oosten van het land, zo is de verwachting van Weerplaza. De buien zullen, na de drukkende warmte, langzaam vanuit Duitsland ons land binnentrekken. 

Elders in het land blijft het rustig weer met halverwege de avond temperaturen van 20 tot 24 graden.De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook enkele wolkenvelden over het land.

Volop zomer
Vannacht wordt het nevelig en daalt het kwik tot rond 17 graden. Zondag lossen de nevel en wolkenvelden op, waarna de zon geregeld schijnt. Bij 24 tot 29 graden is het volop zomer, met hooguit een enkele lokale bui. Na het weekend wordt het minder warm, 22 tot 26 graden.

 

 

 

 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee