Rosberg kan pole position verliezen

© Reuters

Nico Rosberg is drie uur na de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije op het matje geroepen bij de baancommissarissen van de Hungaroring.

ANP

De Duitse formule 1-coureur, die in zijn Mercedes poleposition veroverde, zou in de slotfase van de derde en laatste sessie (Q3) een gele waarschuwingsvlag hebben genegeerd. Het kost hem mogelijk zijn eerste startpositie voor de race op zondag.

Het late verhoor volgde op een klacht van zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton. Die sprak openlijk zijn twijfel uit of Rosberg voldoende snelheid had teruggenomen tijdens een incident in de slotminuut van de kwalificatiesessie.

Een crash van Fernando Alonso (McLaren) leidde tot gele waarschuwingsvlaggen, ten teken dat de coureurs ter hoogte van de bolide van McLaren hun voet van het gaspedaal moeten halen. Rosberg dook precies in die fase nog onder de tijd van Hamilton en was alsnog de snelste van iedereen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee