Tiener wist mogelijk van plan schutter München

Print
Tiener wist mogelijk van plan schutter München

Afbeelding: ANP

Een zestienjarige jongen wist mogelijk van de plannen van de twee jaar oudere Ali David Sonboly om in München een bloedbad aan te richten.

De twee kenden elkaar uit de psychiatrie en bezochten samen de plek van het bloedbad van vrijdag, meldde maandag openbaar aanklager Thomas Steinkraus-Koch in München.

De naar verluidt Afghaanse jongen had zich vrijdag al als bekende van Sonboly bij de politie gemeld. Hij werd zondag als verdachte aangemerkt.

Steinkraus-Koch zei dat is gebleken uit opgediepte communicatie dat de zestienjarige kort voor de schietpartij vrijdag in München met de dader een bezoek bracht aan het winkelcentrum waar Sonboly aan het schieten sloeg. De jongen heeft vergeefs geprobeerd de communicatie te laten verdwijnen. Hij wist waarschijnlijk dat Sonboly een wapen had, mensen haatte en misschien ook dat hij vrijdag aan het moorden zou slaan. 
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen