'Schoonmoeder Ecclestone ontvoerd'

© anp

De schoonmoeder van Formule 1-baas Bernie Ecclestone is vrijdag ontvoerd in São Paulo. Criminelen zouden volgens Braziliaanse media 36,5 miljoen Amerikaanse dollar losgeld voor haar willen. Dat is omgerekend ruim 33 miljoen euro.

ANP

Meer informatie over de 67-jarige Aparecida Schunck is niet gegeven. Schunck is de moeder van Fabiana Flosi, die in 2012 trouwde met Ecclestone. Dat was drie jaar na hun eerste ontmoeting tijdens de Grote Prijs van Brazilië.

De nu 85-jarige Ecclestone scheidde kort daarvoor van zijn vorige vrouw, het toen 25-jarige Kroatische model Slavica Radic. Ecclestone en Flosi, die 38 jaar is, wonen in Engeland.

Het vermogen van Ecclestone wordt door het Amerikaanse tijdschrift Forbes geschat op ongeveer 3 miljard euro. Brazilië bevindt zich in de ergste economische crisis in bijna een eeuw tijd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee