Man geeft per ongeluk meer dan miljoen euro fooi

© AD

Een goede service verdient een dikke fooi, maar meer dan een miljoen euro voor een diner van 120 euro is misschien net iets te veel van het goede. Een Schot die met twee vrienden ging dineren in het Indische restaurant Inverurie's Rajpoot deed het toch, zij het per ongeluk. De klant kon zijn ogen niet geloven toen er 1.006.082,04 pond (ruim 1,2 miljoen euro) van zijn rekening was verdwenen.

AD

Abdul Wahid (51), de eigenaar van het restaurant, was de eerste die ontdekte dat de klant de grootste fooi in de geschiedenis had gegeven. De klant, die anoniem wenst te blijven, had met een creditcard betaald en per ongeluk een gigantische fooi ingetypt. ,,Tien minuten later zag ik wat de klant had betaald", vertelt Abdul. ,,Kijk wat je gedaan hebt', zei ik hem. Hij belde meteen zijn bank op om de fout te laten rechtzetten", aldus Abdul tegen de Evening Express. ,,Dit moet een van de duurste etentjes ooit zijn. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ik kan het nog altijd niet geloven", besluit Abdul, die helaas geen miljoen rijker is geworden.De klant kreeg de fooi volledig teruggestort, maar als dank gaf hij alsnog 1.418 pond fooi.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee