Gewapende mannen gijzelen gelovigen in kerk in Frankrijk, daders gedood

© twitter

© twitter

© google maps

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

In Seine-Maritime, in het noorden van Frankrijk, zijn vier tot zes personen kortstondig gegijzeld in een kerk. De twee gijzelnemers, die waren gewapend met messen, zijn uitgeschakeld. Volgens Franse media zouden ze een 92-jarige priester de keel hebben doorgesneden. Ook zou een parochiaan ernstig gewond zijn geraakt.

AD

De gijzeling begon vanochtend rond 10.00 uur in het stadje Saint-Étienne-du-Rouvray, op ongeveer 130 kilometer ten westen van Parijs. De twee gijzelnemers namen een priester, een parochiaan en ook meerdere kerkgangers in gijzeling. Na ongeveer een uur hebben interventietroepen van de Franse politie de gijzelingsactie beëindigd. Over hun identiteit of motief is nog niets bekend.De speciale interventie-eenheden zouden snel ter plaatse zijn gekomen. Volgens een lokale RTL France-journalist, die ter plaatse is, zijn er bovendien schoten gehoord en meerdere gewonden gevallen. Zij zijn met ambulances afgevoerd naar een ziekenhuis.84-jarige priesterOmstanders vertellen in Franse media dat ze de 84-jarige priester goed kennen. ,,Mijn ouders wonen al 35 jaar in dit stadje en kennen de priester heel goed. Hij werd erg gewaardeerd in onze gemeenschap. Zoiets vreselijks kan blijkbaar iedereen overkomen.''Het departement voor anti-terrrorisme van de Franse justitie en de binnenlandse veiligheidsdiensten uit Parijs zijn ter plaatse om onderzoek te doen. De Franse president Francois Hollande en zijn minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zijn naar Saint-Étienne-du-Rouvray afgereisd. ,,We zullen een blokkade opwerpen tegen deze aanvallen van barbaren'', aldus Cazeneuve.AanslagenFrankrijk verkeert nog altijd in verhoogde staat van paraatheid. Op 14 juli reed een Frans-Tunesische man in Nice met een vrachtwagen in op een menigte mensen tijdens de viering van de Franse nationale feestdag. Daarbij vielen 84 doden en tientallen gewonden. Parijs is het afgelopen jaar het toneel geweest van meerdere bloedige aanslagen door Islamitische Staat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee