Maxim (18) ondergaat geslachtsverandering: “Alles voelde zo normaal”

© hbvl

De 18-jarige Maxim Magnus uit Schilde heeft op 8 juni een geslachtsverandering ondergaan. Op die dag werd haar grote droom eindelijk werkelijkheid. “Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen”, vertelt ze.

hbvl

Maxim ging voor haar operatie op 8 juni nog door het leven als een tienerjongen. Na haar verblijf op het ziekenhuisbed in het UZ van Gent kan ze zich nu een echte vrouw noemen. Mét een grote passie voor mode trouwens, want haar Instagrampagina bulkt van de fashionista-posts. Met foto’s van grote zonnebrillen, hippe jurkjes en vele handtassen zet ze haar vrouwelijkheid extra in de kijker.

Het 18-jarige meisje uit Schilde voelde al langer dat ze anders wilde zijn. “Toen ik 14 jaar was, begon ik te twijfelen”, zegt Maxim. “Ik voelde dat er iets niet oké zat, maar ik wist niet wat het was. Eigenlijk dacht ik eerst dat ik homo was, ik was zelfs al uit de kast gekomen. Via de getuigenissen van transpersonen op videowebsite Youtube heb ik dan ondervonden wat er echt aan de hand was.” Maxim bleek niet homoseksueel te zijn, maar heteroseksueel en geboren in het foute lichaam. “Genderdysforie heeft niets te maken met seksuele geaardheid. Ik ben dus altijd al hetero geweest, maar nu heb ik ook het lichaam dat bij mij past.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee