Pedofiele kindermoordenaar krijgt levenslang

© hbvl

Een rechtbank in het Duitse Potsdam heeft een 33-jarige veiligheidsagent dinsdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij werd schuldig bevonden aan de ontvoering en verkrachting van en de moord op twee jongetjes, onder wie een vierjarige Bosnische vluchteling. De man had de feiten bekend.

hbvl

Silvio Schulz ontvoerde in juli 2015 de zesjarige Elias op een speeltuin aan de appartementenblok in Potsdam waar zijn ouders woonden. De vierjarige Mohamed, een vluchteling uit Bosnië, kidnapte hij in oktober van dat jaar, voor het gebouw van de Berlijnse socialezekerheidsdienst. Hij misbruikte beide jongetjes seksueel, waarna hij hem vermoordde.De 33-jarige dader werd in oktober opgepakt, nadat zijn moeder hem had herkend op beelden van bewakingscamera’s, die door de politie waren verspreid. Toen de politie hem wilde oppakken, troffen ze het lijk van de vierjarige Mohamed aan in de koffer van zijn wagen. Volgens de politie had de man de feiten nauwgezet gepland en zou hij geoefend hebben met poppen, die in zijn huis werden gevonden.Silvio Schulz bekende de feiten, maar heeft nooit een verklaring gegeven voor zijn daden. Daarnaast is ook nog niet volledig uitgeklaard wat er precies met de zesjarige Elias is gebeurd. Ook tijdens zijn proces hield hij de lippen stijf op elkaar. Enkel op de laatste dag nam hij kort het woord. “Er zijn geen woorden die kunnen beschrijven hoezeer het me spijt. Als ik het ongedaan kon maken, zou ik het doen. Zelf kan ik mij niet vergeven.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee