Ken vs Barbie in het echte leven

© Instagram

De aan schoonheidsoperaties verslaafde Braziliaan Rodrigo Alves (32) - ook wel de levensechte 'Ken' genoemd - heeft zijn vrouwelijke tegenpool uit Moldavië beschuldigd van 'pure volksverlakkerij'. Volgens Rodrigo zet de 30-jarige Valeria Lukyanova (die dankzij cosmetische ingrepen als twee druppels water op Barbie lijkt) gemanipuleerde foto's van zichzelf op sociale media. ,,Dat kan tot grote frustraties bij haar fans leiden, omdat ze een onbereikbaar ideaalbeeld presenteert.''

AD

Op Instagram laat Rodrigo vandaag geen spaan heel van de menselijke Barbie. ,,Ik vind je beeldschoon. Maar helaas gaf je recent toe Photoshop te gebruiken voor je foto's. Daarmee geef je een erg slecht voorbeeld. Ik adviseer je geen fotomanipulatie meer te gebruiken en je toevlucht te zoeken tot make-up'', aldus Rodrigo die de afgelopen jaren 383.000 euro uitgaf aan in totaal 42 cosmetische operaties. Ook 'Barbie' Valeria Lukyanova spendeerde volgens experts al een fortuin aan het bereiken van haar ideaalbeeld: de wereldberoemde Mattel-pop. Maar zelf zegt ze voor 99 procent 'puur natuur' te zijn. ,,Ik heb alleen mijn borsten laten vergroten. De rest in slimme visagie'', vertelde ze in 2014. Hoe dan ook waakt ze voortdurend over haar figuurtje. Zo wil ze nooit aan kinderen beginnen. ,, Ik sterf liever door marteling. Het ergste ter wereld is om een gezinsleven te hebben'', aldus Valeria die tegenwoordig samen met haar echtgenoot in Moskou woont en daar werkt als model en zangeres.

Fillers'Barbie' heeft nog niet op de retirade van 'Ken' gereageerd. Maar zijn volgers vragen zich af of Rodrigo wel zo eerlijk is. Op zijn Instagram-account staat namelijk een groot aantal foto's die mogelijk ook gemanipuleerd zijn. Maar de Braziliaan - een groot fan van botox, liposuctie, siliconen, transplantaties en fillers - zegt dat de kiekjes honderd procent echt zijn. De Braziliaan kwam recent in het nieuwsna een mislukte neusverkleining. Na de ingreep werden stukjes kraakbeen afgestoten en vleesetende bacteriën 'aten' een gapend gat in een neusvleugel. Door de ernstige infectie verkeerde hij geruime tijd in levensgevaar en kreeg meerdere antibioticakuren om zijn geprutste reukorgaan te redden. Langere tijd kon hij zelfs niet door zijn neusje ademen. Nu weer wel, omdat een Duitse professor Rodrigo's neus onlangs weer reconstrueerde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee