'Arabier' Boymans weer even Limburger

© De Limburger

Ruud Boymans is voor even terug in Limburg. De 27-jarige spits uit Born heeft FC Utrecht verruild voor Al-Shabab in Dubai. Met zijn nieuwe club is hij in Tegelen neergestreken voor een trainingskamp.

Emil Visser

Vooralsnog is het vanzelfsprekend een gewenningsperiode voor Boymans. De eerste vijf dagen training bij zijn nieuwe club in Dubai waren pittig. “Het was 45 graden. Bizar. Dat was echt lastig om in te trainen. Je krijgt slecht lucht en na een training was ik wel drie kilo lichter, omdat ik zoveel vocht was kwijtgeraakt.”

Even wennen

Maar niet alleen qua temperatuur, maar ook qua taal en de cultuur is het wennen. “Gelukkig pas ik me snel aan. En ik heb vriendelijke jongens om mij heen.” Enkele teamgenoten van Boymans fietsen tijdens het maken van enkele foto’s langs de grote spits over kinderkopjes van de oprijlaan van Château Holtmühle. Ze krijgen een vriendelijke begroeting de nieuwe clubaanwinst. “Niet iedereen spreekt even goed Engels, dat maakt het soms lastig om een gesprek te voeren.”

Opmerkelijke move

27 jaar en met een prima moyenne bij FC Utrecht, lijkt Boymans op de piek van zijn kunnen. Een stap naar Dubai kwam daarom voor velen als een verrassing. Dubai is nou niet echt een land met een voetbalcultuur. “Nederland heb ik wel gezien. Ik ben op zoek naar avontuur”, zo verklaart Boymans zijn overstap. “Ik was op zoek naar iets heel anders. De echte top in Nederland zit niet te wachten op Boymans, dat weet ik ook. Natuurlijk ga ik er financieel heel goed op vooruit met deze stap. Dat is onderdeel geweest van mijn overweging. Maar het leven is meer dan alléén voetbal. Ik zoek ook kwaliteit van leven, ik ben een levensgenieter.”

Toekomst

Als Boymans zijn contract van drie jaar achter de rug heeft is hij dertig jaar. En dan? “Dan zal het tijd zijn voor een nieuw avontuur. Misschien naar China of Japan.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee