Turkije ontslaat diplomaten na coup

© ANP

Het Turkse ministerie heeft tientallen diplomaten de laan uitgestuurd in verband met de mislukte staatsgreep van 15 juli. Dat meldt het Turkse dagblad Hürriyet. Onder de ontslagen ambtenaren zijn een hoge adviseur van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu en de ex-ambassadeur in Canada.

ANP

,,Gürcan Balik en Tuncay Babali zijn van hun taken ontheven'' zei de huidige minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu over de adviseur en de ex-ambassadeur. ,,Er is nog een ambassadeur die we ook gaan verwijderen.'' Wie dat is, wilde de minister niet zeggen.Sinds de mislukte staatsgreep zijn tienduizenden militairen en ambtenaren de laan uitgestuurd, geschorst of gearresteerd. Volgens de regering van president Recep Tayyip Erdogan was de couppoging het werk van de geestelijke Fethullah Gülen en diens aanhangers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee