Federer mist Spelen en rest van seizoen

© AD

De Zwitserse tennisser Roger Federer heeft zich dinsdag teruggetrokken voor de Olympische Spelen. De zeventienvoudig grandslamkampioen kampt nog altijd met de naweeën van de knieblessure die hij eerder dit jaar opliep. Op advies van zijn doktoren heeft de 34-jarige Zwitser besloten de rest van dit seizoen niet meer in actie te komen.

ANP

,,Na alle opties tegen elkaar te hebben afgewogen, heb ik de moeilijke beslissing genomen om een punt te zetten achter dit seizoen'', meldde Federer. ,,De doktoren hebben me het advies gegeven om mijn knie en hele lichaam de tijd te geven helemaal te herstellen.''Federer mist naast de Spelen in Rio de Janeiro ook onder meer de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. De Zwitser won acht jaar geleden bij de Spelen van Peking met landgenoot Stan Wawrinka goud in het dubbelspel, bij die van Londen in 2012 verloor hij de finale van het enkelspel tegen Andy Murray.

De Zwitserse tennisvirtuoos wordt dit jaar geplaagd door fysieke problemen. De ellende begon eind januari, kort na de Australian Open. Hij liep een knieblessure op toen hij een verkeerde beweging maakte bij het in bad doen van zijn kinderen en moest daardoor onder meer het toernooi van Rotterdam overslaan. Een operatie volgde en het duurde langer dan verwacht voordat Federer kon terugkeren op de baan. Daarna bleef hij kwakkelen, onder meer door een maagvirus, een rugblessure en aanhoudende problemen met zijn knie.Op Wimbledon leek de weg naar zijn achttiende grandslamtitel eindelijk open te liggen toen Novak Djokovic vroeg werd uitgeschakeld, maar Federer moest op het gras in Londen in de halve finale buigen voor Milos Raonic.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee