Agent die Mitchel (21) doodschoot gaat vrijuit

© ad

De agent die Mitchel Winters (21) op dinsdag 30 mei doodschoot in het Beatrixpark in Schiedam wordt niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de politieman volgens de regels geschoten. Hij zou een reële inschatting hebben gemaakt dat hij in gevaar was.

AD

Mitchel werd één keer door een politiekogel geraakt, maakte het OM vanmorgen bekend. De politieman heeft verklaard dat Mitchel eerst zijn handen niet wilde laten zien en uiteindelijk met een zwart voorwerp op hem afliep. Dat voorwerp zou op hem zijn gericht als een vuurwapen. Bij Mitchel werd geen vuurwapen gevonden. De agent die schoot reageerde op een melding dat een jongen zou zijn beroofd en beschoten. Uit onderzoek blijkt dat Mitchel die melding zelf gedaan had. Hij gaf zijn eigen signalement door aan de meldkamer. Een familielid van Mitchel heeft zijn stem herkend. De telefoon waarmee de melding is gedaan, is bij Mitchel aangetroffen. Zwart hoesjeHet is mogelijk dat de agent de telefoon die Mitchel in zijn hand had, heeft aangezien voor een vuurwapen. De telefoon had een zwart hoesje, zegt een woordvoerster van het OM. Er zijn geen getuigen van de schietpartij. De politieman ging die avond alleen naar het park. Al vrij snel na de fatale schietpartij uitte het Openbaar Ministerie het vermoeden dat Mitchel met opzet de confrontatie had gezocht om een einde aan zijn leven te maken. Dat vermoeden wordt volgens justitie onderbouwd door verklaringen van mensen uit zijn omgeving.ProtestmarsIn schiedam werd een protestmars gehouden na de dood van Mitchel. Ruim honderd mensen verzamelden zich om hun ongenoegen te uiten over de dood van de Capellenaar. Ze eisten onder meer een onafhankelijk onderzoek. ,,Niet zo'n onderzoek waarbij de slager zijn eigen vlees keurt. Maar een onderzoek dat uitwijst wat er echt gebeurd is.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee