Japanner heeft geen spijt van doodsteken 19 gehandicapten

© ad

Satoshi Uematsu (26), die gisteren negentien mensen doodstak in een Japans centrum voor gehandicapten, heeft geen spijt van zijn daad. Dat zei de aanrichter van de grootste slachting in Japan sinds de Tweede Wereldoorlog tijdens een politieverhoor.

AD

De man wil zich wel tegenover de nabestaanden verontschuldigen, omdat hij hun familieleden zo plotseling heeft ontnomen.Agenten hebben inmiddels een huiszoeking gedaan in de woning van Uematsu, niet ver van de kliniek in Sagamihara. Hij is ondertussen van een plaatselijk politiebureau overgebracht naar het kantoor van de openbaar aanklager.Agenten arresteerden Uematsu toen hij zichzelf aangaf bij de politie. In zijn tas troffen agenten de drie bebloede messen aan, waarmee hij twee uur eerder in koelen bloedenegentien gehandicapten had gedood. Ook werden twee messen aangetroffen in het gehandicaptencentrum, meldt de politie. Onder de doden zijn zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 19 tot 70 jaar. Ook verwondde hij 25 bewoners van het centrum. ,,Het zou beter zijn als gehandicapten verdwijnen'', zou hij hebben gezegd. ,,Er bestaat geen twijfel dat ik mensen heb gestoken die niet goed konden communiceren.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee