Moeder mishandelt dochter live op Facebook

© Facebook

In de Verenigde Staten heeft een moeder voor heel wat controverse gezorgd. Ze zond live uit op Facebook hoe ze haar 16-jarige dochter mishandelde. Online werd de video “ziek en verontrustend” genoemd.

hbvl

De moeder vond het niet kunnen dat de dochter sexy foto’s van zichzelf op Facebook postte. Ook beschuldigde ze de 16-jarige ervan seks te hebben gehad in hun huis. Daarom besloot de moeder live via Facebook uit te zenden hoe ze haar tienerdochter een lesje leerde. “Vind je dat leuk? Je bent nog maar 16 jaar!” riep de vrouw naar het meisje terwijl die laatste een pak rammel kreeg. Ze werd geslagen met een stuk hout en ze kreeg ook klappen in haar buik en op haar hoofd.

“Ziek en verontrustend”Het filmpje zorgt in de Verenigde Staten voor een hevig debat over lijfstraffen. Velen vinden dat de moeder te ver ging, zeker omdat het gaat om een tiener. Zo schreef Amerikaanse schrijfster Veronica Wells op haar blog: “Er is iets ziek en verontrustend aan je kind op die manier vernederen. Zeker wanneer het gaat om natuurlijke gevoelens die we allemaal hebben wanneer we 16 jaar zijn.” Anderen vinden dan weer dat het gebruik van de Facebook live stream een verkeerde boodschap stuurt. “Door dit filmpje op sociale media te zetten, lijkt het alsof het oké is dat je je privézaken te grabbel gooit.” Nog anderen scharen zich achter de moeder en begrijpen waarom ze zo reageerde.

De moeder heeft ondertussen met een Facebookbericht gereageerd op het voorval. “Ik hou van mijn dochter met heel mijn hart”, schreef ze. “Wat er ook gebeurt, mijn dochter zal mij en zichzelf in ieder geval blijven respecteren. Lesje geleerd.” De dochter liet op haar Facebookpagina weten dat ze van haar moeder houdt en dat ze begreep waarom ze zo tekeer ging.

Geen aanklachtOok het oog van de autoriteiten viel op de video. Het Savannah-Chatham Metropolitan Police Department kreeg verschillende telefoontjes van mensen die bezorgd waren over het welzijn van de tiener. Een onderzoek werd opgestart, maar uiteindelijk bleek er geen gevaar te zijn voor het meisje. Er werd dus geen klacht neergelegd tegen de moeder.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee