Duo praat stomdronken amokmaker de cel in

© Fotolia

Een woedende Duitser eindigde in een kroeg door twee passanten die doorhadden dat hij iemand in de binnenstad van München met een vuurwapen bedreigde. Het duo van 35 en 22 jaar oud ging hem niet met vuisten, maar met veel woorden te lijf en wisten de man mee te tronen naar een kroeg.

ANP

Binnen vijf minuten was de woede gekoeld en zat de man met zijn pistool en twee nieuwe vrienden aan het bier. De gewaarschuwde politie had weinig moeite hem te ontwapenen en in te rekenen. Bij controle bleek dat de pistoolbezitter, een 49-jarige inwoner van München, stomdronken was.

Vlak daarvoor bleek dezelfde man in de S-Bahn onverwacht zijn vuurwapen te hebben getrokken. Hij laadde het door, maar voor hij iets kon doen werd hij besprongen door twee jongens, van zeventien en negentien jaar oud. Het lukte het duo niet de man het wapen te ontfutselen, maar het voorkwam dat de bezitter van het vuurwapen een schot kon lossen. Op het centraal station van München ging de man met het wapen ervandoor.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee