Pokémonjacht in Antwerpen loopt uit de hand

© Het Belang van Limburg

De Kammenstraat in het centrum van Antwerpen loopt momenteel vol met honderden ‘Pokémon Go’-jagers. Vanaf de Ringz and Thingz tot aan het kruispunt met de Nationalestraat is er geen doorkomen aan. De politie heeft de straat afgesloten voor het autoverkeer.

Het Belang van Limburg

Nog tot 16 uur kunnen jongeren er op (zeldzame) Pokémons jagen. Er zijn ook twee ‘Pokéstops’ in de populaire winkelstraat. Daar kunnen spelers lokaas in leggen, zodat er (zeldzame) Pokémons komen. Het gaat om een initiatief van ondernemersorganisatie Unizo. Er zijn naar schatting duizend mensen in de straat. De Antwerpse politie zag zich daarom genoodzaakt om de Kammenstraat voor alle verkeer af te sluiten. “Voor ieders veiligheid”, zegt woordvoerster Veerle De Vries. “Want de Kammenstraat is een smalle eenrichtingsstraat.” De politie wist op voorhand dat er een uitnodiging circuleerde op Facebook om naar de Kammenstraat te komen. “Dus we hielden het sowieso in de gaten.”

1.000 tot 1.200 Pokémon-jagers

Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen is tevreden met zijn actie. “We hadden niet gedacht dat er zoveel mensen zouden opdagen. Op onze Facebookpagina hadden maar 200 mensen zich aangemeld, dus ik dacht dat er een man of 50 zou komen.” Het bleken er veel meer te zijn. Volckeryck schat dat er 1.000 tot 1.200 Pokémon-jagers kwamen. “Al van 12.30 uur zagen we ze opdagen.”

Volckeryck is vooral blij dat dergelijke nieuwe manieren om reclame te maken, lijken aan te slaan. “We hebben met een relatief klein budget, 50 euro en enkele prijzen, duizenden mensen naar de Kammenstraat gekregen. We zijn blij dat heel veel mensen onze straat gezien hebben, mensen die misschien anders nooit naar hier gekomen zouden zijn.” Volgens hem zijn er zelfs bezoekers van buiten Antwerpen die hier speciaal voor naar de winkelstraat afgezakt zijn.

De politie zal zo lang als nodig blijven om een oogje in het zeil te houden. Toch waarschuwt woordvoerster De Vries nog eens. Hoe enthousiast je ook op Pokémons jaagt, vergeet niet dat je op de openbare weg bent. En dat je dus de verkeersregels moet volgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee