Overleden redder zwangere vrouw in Nice bestaat niet

© ANP

Na de bloedige terreuraanslag op 14 juli in Nice, waarbij tientallen doden en gewonden vielen, deed het verhaal de ronde over een held: Timothé Fournier. Deze 27-jarige sigarenverkoper uit Parijs zou zijn gestorven toen hij zijn zeven maanden zwangere vrouw redde van de zigzaggende vrachtwagen. Nu blijkt: Fournier is dood noch levend.

AD

De dood van Fournier werd gemeld door het Franse persbureau AFP, dat zou hebben gesproken met Anaïs, een neef van Fournier. ,,Het was een man van pure goedheid, een dromer, maar wel iemand die er altijd was voor zijn vrouw en toekomstige kind'', aldus Anaïs in het AFP-bericht. Het werd al snel door internationale media overgenomen.Het lukte journalisten kort daarna echter niet om meer informatie over Fournier te verzamelen. Op sociale media bleek hij onvindbaar en ook in Parijs wist niemand van zijn bestaan af. Toen door het gemeentebestuur van Nice de lijst van slachtoffers werd gepubliceerd, ontbrak de naam van Fournier. ,,Timothé Fournier is nog steeds in leven. Of hij bestaat helemaal niet'', concludeerde een journalist van de Franse krant Nice Matin.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee