Femke Halsema stopt met twitteren om 'griezels'

© ANP

Voormalig GroenLinks-leider Femke Halsema is abrupt gestopt met twitteren. De ex-politica stuurde vanmiddag haar laatste tweet aan haar ruim 318.000 volgers, omdat ze er naar eigen zeggen 'te vaak naar kijkt, het zuigt en kost meer energie dan het geeft'.

AD

Halsema, sinds 2009 actief op Twitter, meldt dat de berichten die ze langs ziet komen vaak 'naargeestig of zelfs ronduit kwaadaardig' zijn. ,,Tegen alle, in aantal toenemende (anonieme) schreeuwers, bullies en andere griezels zeg ik 'heb het goed met elkaar'. Voor de 'vreedzame' twitteraars heeft ze warmere woorden. ,,Het was me een genoegen. Hopelijk komen we elkaar eens in het echte leven tegen."Twitterkoning

Halsema was lange tijd een van de meest actieve politieke twitteraars. Qua volgers hoeft ze - ruim zes jaar na haar afscheid als GroenLinks-leider - alleen PVV-leiderGeert Wilders, premier Mark Rutte en D66'er Alexander Pechtold voor zich te dulden.Halsema is niet de eerste politicus die genoeg heeft van Twitter. PvdA-leider Diederik Samsom hield er vorig jaar eveneens mee op, nadat hij definitief genoeg had van de 'erg snel over elkaar heen buitelende opwinding'.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee