Duitse politie arresteert tiener (15): “Ging mogelijk zwaar geweld plegen”

© Het Belang van Limburg

De politie heeft dinsdagnacht in de Duitse stad Ludwigsburg een 15-jarige jongen gearresteerd omdat die mogelijk zeer gewelddadige feiten ging plegen. Volgens onderzoekers zou de tiener zelfs contact gehad hebben met de schutter die vorige week negen mensen doodschoot in München.

Het Belang van Limburg

De jongeman zou volgens de politie foto’s en tekeningen online gezet hebben, die mogelijk zouden wijzen op de voorbereiding van een ernstig misdrijf.

Tijdens een huiszoeking in de ouderlijke woning van de tiener, vonden de veiligheidsdiensten onder meer “een groot aantal kogels en meerdere messen en dolken”.Voorts werden er ook plattegronden gevonden van scholen, met daarop mogelijke vluchtroutes en was de jongen in het bezit van chemische producten en instructies om explosieven te maken.

Tipgever

Men kwam de jongen op het spoor dankzij een tipgever die zelf een onderzoek was gestart naar de aanslag in München, die op vrijdag 22 juli plaatsvond. Die liet weten dat de 15-jarige jongen via een gamingforum contact had met Ali Sonboly, de schutter van München.

De politie nam de tip ernstig en arresteerde de jongen dinsdagnacht. Momenteel verblijft de tiener in een jeugdinstelling.

Tijdens een verhoor liet de jongen weten dat hij geweld wou plegen omdat hij “zowel op school als op persoonlijk vlak problemen zou hebben”. Maar tegelijk liet hij ook weten dat hij zich intussen distantieert van zijn plannen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee