Tientallen doden door bomaanslagen in Syrië

© ANP

Door bomaanslagen in de Syrische stad Qamishli in de buurt van de Turkse grens zijn woensdag zeker 67 mensen om het leven gekomen.

ANP

Meer dan 185 anderen raakten gewond, zei directeur Omar al-Akub van het plaatselijke ziekenhuis. De verwachting is dat er onder het puin nog meer slachtoffers liggen. Het is daarmee een van de zwaarste aanslagen in Syrië sinds maanden.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten ontplofte een autobom in de buurt van een rechterlijke instantie en een gebouw van de veiligheidsdiensten. Het Koerdische persbureau Rudaw meldde dat een vrachtwagen vol springstof de lucht in vloog. Een van de explosies was zo krachtig dat de ruiten sprongen van winkels in de Turkse stad Nusaybin, net over de grens. Daar raakten twee mensen lichtgewond, aldus een getuige.

Terreurgroep Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid voor de ,,zelfmoordaanslag'' opgeëist. Volgens IS waren Koerdische strijdkrachten het doelwit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee