Zwarte zaterdag al vroeg begonnen

© EPA

De zogenoemde zwarte zaterdag is ook dit jaar erg vroeg begonnen. Op de Autoroute du Soleil (A6/A7) tussen Dijon en de Middellandse Zee stond zaterdagochtend vroeg al ruim 60 kilometer file, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) zaterdag.

anp

Op de alternatieve A71 (via Clermont-Ferrand) is het ook erg druk. Door een ongeluk bij Clermont-Ferrand staat al een lange file. Op de A10 richting Bordeaux moet men rekening houden met een extra reistijd van een uur.

In Zwitserland is de wachttijd voor de Gotthardtunnel al vroeg in de ochtend 1,5 uur. Dit komt vooral doordat zaterdag ook veel Duitsers op vakantie gaan. Vanaf München richting Oostenrijk (A8) staat al de hele nacht van vrijdag op zaterdag file. Automobilisten stuitten daar op dik 25 kilometer file. Een vrachtwagen met pech op de A3 richting Passau zorgt daar voor oponthoud.

De VID verwacht de piek rond lunchtijd. Dan kan in Frankrijk de totale lengte van de files zijn opgelopen tot 800 kilometer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee