Arrestaties bij antiterreuroperatie Wallonië

© Fotolia

Bij een antiterreuroperatie in het Belgische Wallonië heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten aangehouden. De politie viel binnen op een tiental plaatsen in de regio rond Bergen en Luik. Er zijn geen wapens of explosieven gevonden.

anp

De twee verdachten zijn broers. Een van hen, Nourredine H., is zaterdag door de onderzoeksrechter aangehouden. Hij wordt verdacht van ,,poging tot een terroristische moord en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie'', zo liet het federaal parket weten. De tweede verdachte, Hamza H., is vrijgelaten zonder verdere verdenking.

Belgische media meldden dat beide broers aanvankelijk werden verdacht een aanslag te hebben gepland op Belgische bodem. Het federaal parket deed daar verder geen mededelingen over.

De operatie houdt geen verband met de aanslagen in Parijs of Brussel, of de verschillende recente terreuraanvallen in Frankrijk, aldus de RTBF.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee