Haai bijt man in hand aan de Spaanse Costa Blanca

© AD

Een man die nabij het Spaanse Alicante in zee aan het zwemmen was, is gisteren in zijn hand gebeten door een haai. De 40-jarige Spanjaard werd met een fikse bijtwond in zijn hand naar het ziekenhuis gebracht. Direct na het incident om 11.30 uur werd de rode vlag op het strand gehesen en moesten alle badgasten het water uit.

AD.nl

Pas om 15.00 uur mochten de strandgangers weer verkoeling zoeken in het zeewater, echter durfden de meeste mensen niet meer volgens de lokale nieuwssite Diarioinformacion.com. De aanval vond plaats in het badplaatsje Arenales del Sol aan de Costa Blanca.Het slachtoffer is er vanaf gekomen met hechtingen in zijn rechterhand, maar verloor geen vingers. De autoriteiten zoeken op zee naar de haai om mensen op tijd te kunnen waarschuwen als het dier terugkeert. Veel mensen bellen de politie, omdat ze denken de haai te hebben gezien.Vermoedelijk gaat het om een grote blauwe haai, een soort die zelden mensen bijt. Er zijn volgens het International Shark Attack File in totaal dertien aanvallen bekend in de afgelopen paar honderd jaar. Vier daarvan waren dodelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee