Max Verstappen tevreden met vierde startplek

© ANP

Max Verstappen is tevreden met zijn vierde startplek in de Grote Prijs van Duitsland van zondag, ook al was teamgenoot Daniel Ricciardo zaterdagmiddag in de kwalificatierace op Hockenheim een tiende van een seconde sneller.

anp

,,Ik heb de kwalificatie goed opgebouwd en we mogen niet klagen'', aldus de achttienjarige Red Bull-coureur tegenover Ziggo Sport. ,,Als je voor het eerst met een Formule 1-auto op dit circuit rijdt en je blijft maar 0,1 seconde achter je teamgenoot, dan doe je het niet slecht.''

Verstappen reed op Hockenhem naar een tijd van 1.14,834, een halve tel achter Rosberg en maar net achter Ricciardo (1.14,726). Hij beaamde dat het lastig was om de goede set-up te vinden. Verstappen eindigde vorige week in Hongarije ook als vierde in de kwalificaties. De derde startplek op Silverstone blijft zijn beste resultaat.

Verstappen heeft zondag op de startgrid Lewis Hamilton voor zich, die zich in zijn Mercedes als tweede kwalificeerde achter polesitter Nico Rosberg. Volgens de Limburger zal het lastig zijn om in de krappe eerste bocht van Hockenheim de regerend wereldkampioen in de Formule 1 te passeren.

Rosberg toonde zich na afloop verheugd over het behalen van zijn 27e pole, in eigen land nog wel. De kortstondige pech met elektronica zat hem niet in de weg. ,,Behalve dan dat ik wat extra benzine aan boord had om in de laatste run eventueel nog een extra rondje te kunnen rijden'', zei Rosberg. Hij voorspelt een interessante race met de Red Bulls. ,,De Ferrari's staan wat verder weg'', aldus Rosberg.

Hamilton reageerde tamelijk kortaf op zijn tweede kwalificatietijd. Hoewel er in de laatste bocht rook van zijn voorbanden kwam door blokkerende wielen, sprak hij tegen dat sprake was van een lock-up. Volgens de Brit is Hockenheim een uitstekend circuit om in te halen.

Ricciardo, die vertrekt vanaf de derde startplaats, denkt niettemin dat het mogelijk is Rosberg en Hamilton in de race te verslaan. ,,We zaten ze dicht op de hielen, want de Red Bulls hebben in de kwalificatie niet veel laten liggen'', aldus de Australiër. ,,Maar minder dan een halve seconde achterstand is dichtbij genoeg.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee