Extra maatregelen Schiphol gelden ook zondag

© ANP

De veiligheidscontroles die zaterdag op en rond Schiphol werden gehouden, gaan ook zondag door. ,,Na overleg tussen de verschillende diensten is besloten niet af te schalen", zei een woordvoerster van de Koninklijke Marechaussee zaterdagavond.

anp

De controles begonnen nadat vrijdag een 'signaal’ was binnengekomen dat past ,,binnen het landelijke dreigingsbeeld", liet de gemeente Haarlemmermeer eerder zaterdag weten. Na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid besloten de burgemeester, het Openbaar Ministerie en de marechaussee om extra veiligheidsmaatregelen te treffen.

De controles leidden tot lange files op de aanvoerwegen naar Schiphol. In de loop van de middag losten de files op. Zondag moeten mensen die vanaf Schiphol vliegen opnieuw rekening houden met mogelijk oponthoud. De maatregelen blijven tot nader order van kracht.

Lees ook: Extra veiligheidsmaatregelen rond Schiphol

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee