Fysiotherapeuten slaan alarm om houding tieners

© Fotolia

Jongeren kampen steeds vaker met rug-, nek- en schouderklachten. Ze hangen te veel onderuit gezakt in de stoel en bewegen te weinig. Ouders, leraren en artsen hebben nauwelijks aandacht voor hun houding.

ANP

Op 12-jarige leeftijd belanden jongeren al bij een therapeut met klachten die bij vijftigers passen, constateren medici. De stichting Houding Netwerk Nederland wil dat een halt toe roepen. De nieuwe stichting, waarin artsen en fysiotherapeuten en ouders zijn vertegenwoordigd, gaat zich hard maken voor preventie, meldt het AD.

Door het groeiende gebruik van (spel)computers, tablets en smartphones zakken kinderen en jongeren meer onderuit. Die houding wordt nauwelijks meer gecorrigeerd. Volgens de artsen en therapeuten moet er nú echt iets gebeuren om te voorkomen dat hele generaties ontstaan met grote lichamelijke klachten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee