Dochter met schildklierkanker, zoon met leukemie en nu zelf terminaal ziek

© Yahoo

De ultieme ondersteuning van de familie, de rots in de branding. Zo noemen alle leden van het gezin Bowersox mama Penny Guyer, een vrouw van 51 uit het Amerikaanse Pennsylvania. Penny zorgt al jaren voor haar zoon, die op zijn tweede leukemie kreeg, en sinds kort ook voor haar dochter die aan schildklierkanker lijdt. Maar nu werd ze helaas zelf gegrepen door de ziekte.

Het Belang van Limburg

Penny kreeg in november 2015 te horen dat ze longkanker heeft, amper enkele maanden nadat haar dochter Tiffany de diagnose schildklierkanker kreeg. “Het is bijzonder zwaar voor ons. Ze is onze ultieme ondersteuning. Ze is er altijd voor ons geweest toen we ziek waren”, vertelt dochter Tiffany Bowersox (32) aan het Amerikaanse Yahoo. Penny zorgt immers al meer dan twintig jaar voor Tiffany’s broer Shawn (24). De jongen kreeg op tweejarige leeftijd leukemie en kreeg er in 1997 een infectie bovenop die leidde tot de amputatie van zijn vier ledematen.

Al die tijd zorgde Penny voor hem, Tiffany heeft het nooit anders geweten. “Ik was amper acht toen hij kanker kreeg, dus voor mij is onze gezinssituatie heel normaal. Maar mijn moeder heeft het er moeilijk mee. Ze is altijd Shawns verzorger geweest, maar nu is ze zelf zo ziek. En ze blijft zo onbaatzuchtig. Ze plaatst altijd iedereen voor zichzelf. Het zal zo raar zijn dat ze er binnenkort niet meer is”, aldus Tiffany.

Volgens de dokters heeft Penny nog slechts twee of drie weken te leven. Zondag werd voor haar en haar familie een benefiet georganiseerd, om geld in te zamelen voor de hoogoplopende ziekenhuiskosten. Maar Penny was te ziek om aanwezig te zijn. Tiffany hoopt dat haar moeder haar laatste weken kan doorbrengen met haar gezin.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee