Beste vriend verrast doodzieke Danny met prachtig cadeau

Danny (23) lijdt aan een genetische aandoening waardoor zijn nieren het stilaan begeven. Alleen een nier van een geschikte donor kon soelaas brengen. Zijn beste vriend Graham blijkt een geschikte donor te zijn, en hij heeft het emotionele moment gefilmd waarop hij aan Danny laat weten dat hij zijn nier wil afstaan.

Het Belang van Limburg

Danny Kolzow (23) is een verpleger in de Texaanse stad Forth Worth. Hij lijdt aan het syndroom van Alport, waardoor zijn nieren niet goed functioneren. Ze werken nog op 6 procent van hun normale kracht en binnenkort moest hij dus aan de nierdialyse in afwachting van een geschikte donor.

Zijn beste vriend Graham McMillan (24) bleek een geschikte donor te zijn. Hij maakte een filmpje van het moment waarop Danny te horen krijgt dat hij bereid was om zijn nier af te staan. De reactie van Danny gaat door merg en been.

Intussen is de operatie al achter de rug. “Danny en Graham herstellen van de ingreep”, laten de families weten. “Ze stellen het goed en danken Jezus. We voelen ons geliefd en bemoedigd door het personeel van het ziekenhuis. We danken iedereen voor hun gebeden.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee