Jongetje (5) overleden na val in afwateringskanaal

© ad

Het vijfjarige jongetje dat gisteren in Veenendaal in het water was beland tijdens het spelen is overleden. De toestand van het slachtoffertje was gisteren na het incident al kritiek. Hij moest gereanimeerd worden en werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

AD

Ook een ander jongetje was in het Valleikanaal gevallen. Hij maakt het volgens de laatste berichten goed.Omstanders sprongen direct het water in om de kinderen te helpen. Het zesjarige kind kon snel uit het water geholpen worden. Naar de vijfjarige moest langer gezocht worden door buurtbewoners en een traumahelikopter. Hij werd op de bodem gevonden nadat de buurtbewoners een cirkel vormden om het water af te zoeken. AlarmEen sporter die in de nabijgelegen sportschool aan het sporten was, zag het ongeluk gebeuren. De man was aan het lopen op een loopband, toen hij uit het raam zag hoe de jongens in het water vielen. In eerste instantie dacht hij dat de jongens er zelf uit zouden komen, maar toen dat niet gebeurde, sloeg hij alarm. Bij het Valleikanaal was het erg druk. De sfeer was kort na het ongeluk bedrukt. De politie onderzoekt nog hoe de jongens in het water beland zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee