Bauza wil Messi terughalen bij Argentinië

© ANP

De nieuwe bondscoach Edgardo Bauza heeft zich als eerste doel gesteld om Lionel Messi terug te halen bij de Argentijnse ploeg. De voetbalbond van Argentinië stelde hem maandag (lokale tijd) aan als opvolger van Gerardo Martino, die vorige maand opstapte uit onvrede over de gang van zaken bij de bond.

ANP

,,Ik ben optimistisch over Messi. Ik hoop hem binnenkort te kunnen spreken en hoop dat dit zal helpen zodat hij doorgaat als international. Ik wil hem uitleggen wat mijn tactische plannen zijn met het team. Het is niet nodig om Messi ergens van te overtuigen, mijn plan is vooral om met hem over voetbal te praten.'' Messi kondigde zijn afscheid als international aan na de teleurstellende nederlaag tegen Chili in de finale van de Copa América.

Oud-speler Bauza (58) komt over van de Braziliaanse club Sao Paulo. Hij won met LDU Quito (2008) en San Lorenzo (2014) de Copa Libertadores. Hij moet de Argentijnen naar het WK in 2018 leiden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee