'Fortuna mist nog ervaring'

© ANP

In aanloop naar de start van de competitie kijken we dagelijks naar de stand van zaken bij één van de vier Limburgse betaald voetbalclubs. In de krant van woensdag Fortuna Sittard. Naast een analyse van de financiële situatie en de vooruitzichten voor komend seizoen, is er ook een exclusief interview met trainer Ben van Dael. Daarnaast krijgt clubicoon en oud-international Kevin Hofland vijf vragen voorgelegd over de weg die Fortuna is ingeslagen.

Ron Langenveld

Waar gaat Fortuna eindigen?

,,Dat is moeilijk te voorspellen. Maar gezien de situatie de afgelopen jaren, denk ik dat ze het ook komend seizoen weer zwaar gaan krijgen. Ik hoop dat ze ergens zo rond de zestiende plek terecht kunnen komen. Dat zou al mooi zijn. Maar veel belangrijker is denk ik, dat Fortuna nu iets gaat opbouwen voor de komende jaren, op alle gebieden. Pas als dat er staat, kun je ook wat voetbal betreft hogere doelen gaan stellen.”

Is de selectie sterker uit de transferperiode gekomen?

,,Er zijn bij Fortuna veel nieuwe jongens bijgekomen. Voornamelijk jonge jongens, volgens mij. Dat moet natuurlijk ook maar allemaal klikken. En dan moet je daar als trainer nog een team van zien te maken. Hoe sterk zo’n selectie écht is, zal gaandeweg het seizoen moeten blijken.”

Is deze trainer de juiste man op de juiste plaats?

,,Ik heb Ben van Dael een paar keer gesproken. Dat is zeker de juiste man op de juiste plaats. Die is echt bezeten is van het spelletje. Een goede persoonlijkheid ook, iemand die echt ergens voor staat. Een harde werker. Het siert hem dat hij ondanks alle problemen bij Fortuna is gebleven, dat hij daar niet voor is weggelopen. Ik hoop dat het allemaal goed gaat uitpakken voor hem. Dat gun ik hem in ieder geval van harte.”

Welke speler gaat verrassen?

,,Tja, moeilijk. Ik hoop dat het team gaat verrassen. En als het team goed draait, komen er vanzelf ook spelers die gaan opvallen, die boven zichzelf en de rest uitstijgen.”

Wat mis je nog bij deze ploeg?

,,Ik denk ervaring. Fortuna is toch een flink aantal spelers met ervaring kwijtgeraakt. Met Ferhat Kaya en Roel Janssen bijvoorbeeld zijn belangrijke jongens vertrokken. Die gaan ze denk ik nog wel missen in de Jupiler League.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee