Ferrari baalt van bijrol: 'We zijn niet snel genoeg'

© AD

Ferrari is zonder zege in de Formule 1 aan de zomervakantie begonnen. Halverwege het seizoen is de succesvolste renstal in de historie van de koningsklasse van de autosport afgezakt van de voornaamste uitdager van Mercedes naar de nummer drie van de elf teams in het startveld.

AD

,,Dat betekent niet dat we capituleren", zegt teambaas Maurizio Arrivabene. ,,In deze periode moeten we ons hoofd gebruiken en goed nadenken over een oplossing."De renstal sloot 2015 nog af met drie overwinningen, tot dusver staat de teller dit seizoen op nul. Red Bull is Ferrari inmiddels gepasseerd in de strijd om de constructeurstitel, mede onder de impulsen van de Nederlander Max Verstappen. ,,Dat team heeft een enorme progressie geboekt", erkende teambaas Arrivabene.Ondanks wisselingen in het management en het aantrekken van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel lijkt Ferrari echter nauwelijks dichter in de buurt te komen van Mercedes. Tot overmaat van ramp vertrok onlangs technisch directeur James Allison.

Vettel hoopt op progressie in tweede seizoenshelft

,,We zijn gewoon niet snel genoeg", luidde de verklaring van Kimi Räikkönen, de laatste coureur die Ferrari de wereldtitel bezorgde. Op de Duitse Hockenheimring zei hij: ,,Iedereen heeft kunnen zien op welke plaats we zijn gefinisht en dat is vanzelfsprekend een beetje pijnlijk voor ons."Vettel beaamde dat. ,,De laatste races waren moeizaam en zwaar voor ons, maar erg leerzaam. We veranderen dat niet van de ene op de andere dag, maar er bestaat een plan en in de tweede helft van het seizoen zullen we sterker voor de dag komen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee