DSM blijft banen schrappen, ondanks mooie cijfers

© Stefan Koopmans

De goede prestaties van fijnchemieconcern DSM in het eerste halfjaar hebben geen invloed op de vorig jaar ingezette reorganisatie. DSM houdt vast aan de ingezette afslankingskoers, zegt topman Feike Sijbesma. „Weg van de bulkchemie, stroomlijnen van de organisatie. Dat is wat nodig is en dat zullen we blijven doen. Dat staat los van de mooie cijfers.”

Stefan Dolcken

DSM schrap tot 2018 zo’n 1100 banen, met name ondersteunende en staffuncties. In Nederland verdwijnen circa 500 arbeidsplaatsen, de meeste daarvan in Limburg. De operatie ligt volgens Sijbesma iets voor op schema.

DSM heeft dinsdag de cijfers over het tweede kwartaal gepubliceerd. Daaruit blijkt dat het concern meer geld heeft verdiend, ondanks een vrijwel gelijk gebleven omzet. Die steeg met 1 procent naar 1,99 miljard euro. Onder de streep hield DSM 135 miljoen euro over, bijna een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst over het eerste halfjaar is 36 procent hoger dan in de eerste zes maanden van 2015. DSM is zo tevreden over de resultaten dat het concern de winstdoelen voor 2016 naar boven toe heeft bijgesteld.

Lees meer in de krant van woensdag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee