'Pas op met zombiedrug flakka'

© MGL

Artsen van het Dordtse Albert Schweitzer Ziekenhuis waarschuwen voor de 'zombiedrug' flakka. ,,Het is een middel dat eigenlijk niet veilig gebruikt kan worden'', stelt het ziekenhuis dinsdag, nadat er vorige maand twee patiënten in ernstige toestand binnen waren gebracht op de spoedeisende hulp.

anp

Het gebruik van het extreem stimulerende middel waaide dit jaar over uit de Verenigde Staten naar Europa. Wie op Google zoekt naar flakka, vindt filmpjes van drugsgebruikers die zich door ruiten werpen en voor aanstormende auto’s springen. ,,Patiënten raken volledig buiten zichzelf en wanen zich onkwetsbaar, alsof ze de Hulk zijn'', zegt Merel Willeboer, een van de artsen van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Het gevaar voor anderen is volgens haar dat de drugsgebruiker ,,niet zelden grommend en brullend, achter andere mensen aanrent, of achter auto’s aan, of zelfs recht eropaf.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee