Obama noemt Trump ongeschikt als president

© ANP

De Amerikaanse president Barack Obama vindt de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ongeschikt om te dienen als president. Hij zei dat dinsdag tijdens een persconferentie op het Witte Huis. Hij maakte zijn opmerkingen naar aanleiding van Trumps kritiek op de familie van een in Irak gedode islamitische Amerikaanse militair en Trumps gebrek aan inzicht in belangrijke onderwerpen.

anp

,,Er moet een punt komen waarop je zegt: iemand die zulke uitspraken doet heeft niet het oordeelsvermogen en het karakter om de machtigste positie in de wereld uit te oefenen. Er komt een punt waarop je zegt: 'genoeg''', zei Obama. Hij richtte zich daarbij tot de Republikeinse leiders die herhaaldelijk de verklaringen van Trump aan de kaak stelden, maar die hem niettemin blijven steunen in de race naar het presidentschap. ,,Waarom blijven jullie hem steunen?'', vroeg Obama zich af.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee