Dode en gewonden bij steekpartij in centrum Londen

Print
Dode en gewonden bij steekpartij in centrum Londen

Afbeelding: hbvl

Bij een aanval met een mes woensdagavond op Russell Square in Londen werd een vrouw gedood en raakten vijf mensen gewond. Dat melden de BBC en de Londense politie. Een 19-jarige verdachte is gearresteerd. De man had waarschijnlijk mentale problemen.

"De Londense politie kreeg woensdag om 22.33 uur (23.33 uur Belgische tijd) een oproep binnen over een man die in het bezit was van een mes en op Russell Square mensen zou hebben verwond", zo luidt het in een politiemededeling.

Agenten gingen ter plaatse, samen met de Londense ambulancedienst, en troffen er zes gewonden aan. Een vrouw kreeg ter plekke nog verzorging, maar overleed korte tijd later. Over de toestand van de andere gewonden kan de politie voorlopig niets zeggen.

De politie kon om 22.36 uur een 19-jarige man arresteren, bij zijn arrestatie werd een stroomstootwapen gebruikt. Hij verblijft momenteel in het ziekenhuis, meldt de Londense politie in een persbericht. Volgens de politie lijkt het er sterk op dat de dader mentale problemen heeft. Toch wordt ook nog rekening gehouden met de mogelijkheid van terrorisme.

Momenteel is de politie massaal aanwezig op de plek van de aanval, en de veiligheidsperimeter werd intussen vergroot, zo stelde een BBC-reporter ter plaatse vast.

Het incident gebeurde slechts enkele uren nadat de Londense autoriteiten aankondigden dat er 600 extra gewapende politieagenten zouden ingezet worden in de hoofdstad, na de recente terreuraanslagen.