Jongen (18) bekent moord op vriendin (17): “Ik wilde niet dat ze onnodig zou lijden”

Print
Jongen (18) bekent moord op vriendin (17): “Ik wilde niet dat ze onnodig zou lijden”

Afbeelding: hbvl

De ‘Decathlon-moord’ op een zeventienjarig meisje in Anderlecht is na twee maanden opgelost, meldt Het Laatste Nieuws. De jongen die het meisje als vermist opgaf, heeft de moord bekend. Nadat het meisje van het dak van de sportwinkel gevallen was, wurgde hij haar. “Omdat ik niet wilde dat ze onnodig zou lijden.”

Op 7 juni werd het levenloze lichaam van de zeventienjarige T. gevonden op de parking van de Decathlon-winkel aan de Olympische Dreef in Anderlecht. Het lichaam lag verborgen onder takken en blaadjes. Snel daarna werd G., een zeventienjarige jongen en een vriend van het meisje, opgepakt.

De jongen was zelf naar de politie gestapt, waar hij een warrig verhaal opdiste. “Ik kan mijn vriendinnetje nergens vinden. Ik maak me ongerust”, klonk het aanvankelijk. Naarmate de ondervraging vorderde, herinnerde de jongen zich steeds meer. Hij had de avond ervoor met het meisje doorgebracht op het dak van de sportwinkel. Ze hadden veel gedronken en ruzie gekregen. Het zou zelfs tot een handgemeen gekomen zijn, maar hij had haar niet van het dak geduwd.

Het meisje was van het dak gevallen, maar was niet op slag dood. De intussen achttienjarige G. heeft nu aan de speurders bekend dat hij haar gewurgd heeft na haar val. Hij zou eerst gecontroleerd hebben of zijn vriendin nog leefde. Ze ademde nog, maar bloedde in haar gezicht. Vervolgens sleepte hij haar naar een bosje, waar hij haar kleren uitdeed en haar verkrachtte. “Ineens stopte ze met ademen. Ik dacht dat ze dood was, maar om zeker te zijn dat ze niet onnodig zou lijden, heb ik haar gewurgd met een halsketting.”

G. is intussen ondergebracht in een gesloten instelling. In 2015 liep er ook al een dossier tegen hem omdat hij een meisje enkele rake klappen zou hebben gegeven.