'Keeper enige waar ik over twijfel'

Print
'Keeper enige waar ik over twijfel'

Afbeelding: ANP

In aanloop naar de start van de competitie kijken we dagelijks naar de stand van zaken bij één van de vier Limburgse betaald voetbalclubs. In de krant van vrijdag VVV. Naast een groot verhaal met nieuwkomer Roel Janssen, wordt er ook gekeken naar de huidige staat van het elftal. Clubicoon Maurice Graef beantwoordt alvast vijf vragen over de Venlose eerstedivisionist.

Waar gaat VVV eindigen?

„In de eredivisie. Serieus, VVV heeft een beter team dan vorig jaar. Toen zag je al gedurende het seizoen dat de jongens steeds meer op elkaar ingespeeld raakten. Ik denk dat dat proces zich voortzet. Het enige waar ik mijn twijfels over heb, dat is de keeper. Die is jong en moet zich nog bewijzen. Voor een ploeg die naar de eredivisie wil, zie ik liever een meer ervaren doelman, maar voor hetzelfde geld pakt het goed uit.”

Is de selectie sterker uit de transferperiode gekomen?

„Ja, maar het is nog geen 31 augustus, dus ik houd mijn hart vast. Ik verwacht komend seizoen weer goals van Ralf Seuntjens en Johnatan Opoku, dus die moet de club wel zien te behouden. Roel Janssen binnenhalen vond ik een prima zet: een Venlose jongen die het prima heeft gedaan bij Fortuna en daar aanvoerder was. Maar hij is in mijn beleving wel een centrale verdediger. VVV moet daarom nog een linksback aanschaffen. Wellicht dat ze eens een kijkje kunnen nemen in Emmen.”

Is deze trainer de juiste man op de juiste plaats?

„Absoluut. Maurice Steijn maakt logische keuzes en gaat op een erg goede manier om met zijn spelers en stafleden. Ik heb sowieso een goed gevoel bij de staf die complementair is. Er is een tijd geweest dat trainers in alles tot op detailniveau doorsloegen. Bij Steijn betekent teambuilding ook een keer samen naar de kroeg gaan. Dat spreekt mij - en daar gaat mijn reputatie weer - persoonlijk meer aan dan kunstmatige teambuildingsactiviteiten.”

Welke speler gaat verrassen?

„Clint Leemans, een zeer dynamische middenvelder. Ik heb hem vorig jaar zien spelen, erg goed. En ook in de voorbereiding heeft hij het fantastisch gedaan. Nu is het zaak dat niveau vast te houden in de competitie.”

Wat mis je nog bij deze ploeg?

„Wat ik mis, is niet zozeer iets in de ploeg. Wat ik mis, is een enthousiaste gemeente Venlo die het visitekaartje van de stad eindelijk eens wil omarmen.”