Politie schiet man in been na worsteling

Print
Politie schiet man in been na worsteling

Afbeelding: ANP

Een politieagent heeft in de vroege donderdagochtend een man in zijn been geschoten in Noordwijkerhout (Zuid-Holland). ,,Tijdens een worsteling is een zodanig levensbedreigende situatie ontstaan, dat de agent zich genoodzaakt zag te schieten'', lichtte een woordvoerder toe. De verdachte probeerde volgens hem de agent te wurgen.

Tegen 04.45 uur zagen agenten op de Groenewege een personenauto slingerend over de weg rijden. Omdat ze vermoedden dat de bestuurder onder invloed verkeerde, kreeg hij het verzoek te wagen aan de kant te zetten. De 36-jarige bestuurder uit Leiden weigerde echter te stoppen en scheurde er vandoor, waarop de agenten de achtervolging inzetten.

Op een gegeven moment sprong de bestuurder uit het voertuig en vluchtte een weiland in. Toen een van de agenten de vluchtende verdachte probeerde aan te houden, ontstond een worsteling waarbij de Leidenaar de agent in een wurggreep nam. Daarop zag de agent zich genoodzaakt een schot te lossen. De 36-jarige verdachte is aangehouden en met een schotwond aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht.