AZ verder, Heracles uitgeschakeld

Print
AZ verder, Heracles uitgeschakeld

Afbeelding: ANP

AZ is nog twee wedstrijden verwijderd van een plaats in de groepsfase van de Europa League. Het elftal van John van den Brom verzekerde zich donderdagavond van een plaats in de play-offs van de voorronden door een uitzege op het Griekse PAS Giannina (1-2).Heracles Almelo strandde. Het bleef, na de 1-1 op eigen veld, in Portugal tegen FC Arouca steken 0-0.

AZ beleefde een valse start in het warme Athene, waar de temperatuur donderdag opliep tot 36 graden. Al na negen minuten mocht Pedro Conde vrij koppen. De aanvaller van PAS Giannina kwam niet verder dan een slappe inzet maar doelman Sergio Rochet liet de bal zo maar zijn doel in rollen. Het antwoord van AZ liet tot de 29e minuut op zich wachten. Luckassen bracht Alireza Jahanbakhsh in stelling. De aanvaller uit Iran was niet zelfzuchtig en gunde de gelijkmaker aan Dabney dos Santos.

Nog voor rust verbeterde Luckassen de uitgangspositie van AZ met de 1-2. Hij brak daarmee het laatste beetje verzet van de matige tegenstander. Giannina eindigde vorig jaar slechts als zesde in de Griekse competitie, met een negatief doelsaldo. Dankzij de uitsluiting van nummer vijf Panionios mocht het naar de tweede voorronde van de Europa League, waarin Giannina het nog wel het Noorse Odds BK uitschakelde