Moeder en dochter laten identieke tattoos zetten na moeilijke periode

Print
Moeder en dochter laten identieke tattoos zetten na moeilijke periode

Afbeelding: hbvl

De band tussen moeder en dochter moet zowat de sterkste zijn die er bestaat. Dat bewijst Victoria Vargas uit Texas met deze ode aan haar moeder. Toen mama Veronica kanker kreeg en door de chemo haar haren verloor, schoor Victoria mee haar hoofd kaal. Nu Veronica haar laatste chemokuur heeft gehad, liet het duo identieke tattoos plaatsen op hun hoofd. Met als doel hun haren te laten groeien... en de tattoos en bijbehorende kanker nooit meer te hoeven zien.

Twee roze strikjes op twee kale hoofden. Eén grote strik bij mama Veronica, een kleinere strik bij dochter Victoria. Maar allebei hebben ze evenveel betekenis. De strikjes staan symbool voor de strijd die mama Veronica voerde tegen kanker. Toen ze voor de tweede keer in een paar jaar tijd getroffen werd door de vreselijke ziekte, besliste dochter Victoria om mee haar hoofd kaal te scheren. En samen dezelfde tattoo te plaatsen.

“Mijn moeder en ik zijn enorm naar elkaar toegegroeid de laatste jaren. Tijdens de lange chemokuren deden we niks anders dan praten, praten en praten. Of onnozele YouTube-filmpjes bekijken”, aldus de 21-jarige vrouw. Toen de laatste chemokuur achter de rug was, wou Victoria de belangrijke gebeurtenis eren met een speciaal moment. Het werd dus een tatoeage.

“Deze tatoeages zijn iets speciaals voor ons”, vertelt mama Veronica. “Maar eigenlijk is het de bedoeling dat niemand ze ooit nog moet zien. Ik ben twee keer in mijn leven kaal geweest als gevolg van een kankerbehandeling. En ik ben van plan nooit meer kaal te worden”, vertelde de 47-jarige Veronica Quintanilla aan het Amerikaanse Today.

De vrouw voegde eraan toe dat kanker hebben, een verschrikkelijke ervaring is. “Kanker maakt overal littekens. Op je lichaam, in je hoofd, op je ziel: het laat overal zijn merktekens na. Maar deze tattoo is een mooi merkteken. Iets waarvan ik beslist heb dat het op mijn lichaam mocht komen na die kanker.”