Pestkop gooit kokend water over jongetje (9)

Print
Pestkop gooit kokend water over jongetje (9)

Afbeelding: ad

Een 9-jarige jongen uit Den Helder heeft ernstige brandwonden opgelopen. Een leeftijdgenootje gooide kokend water over hem heen. Dat gebeurde gisteren, meldt het Noordhollands Dagblad. De vader van het jongetje is woest. 'Vreselijk, 9 jaar en zo ziek van geest!'

Het slachtoffer was een filmpje voor YouTube aan het maken. ,,Een kindje van 9 is hem aan het pesten en zegt later: ik wil het goed maken. Mijn zoontje loopt naar hem toe maar ziet dat hij een waterkoker in zijn hand heeft. Hij zegt: je gaat mij niet nat maken he!'', aldus de vader van het slachtoffer.

Het jongetje maakte hem wel nat. De vader spreekt van een moedwillige daad. Hij zette zijn verhaal en aangrijpende foto's gisterenavond op Facebook. Evenals een video waarin te zien is hoe de 'pestkop' met de waterkoker een woning uit komt. 

De beelden zijn op last van de politie offline gehaald. Er is aangifte gedaan. Het 9-jarige zoontje is overgebracht naar het brandwondencentrum. ,,Met dank aan de politie ga ik verstandig zijn en geen eigen rechter spelen. Het liefste trek ik z'n kop van zijn romp!" aldus de vader.