Huizenruil: Tinderen op de vakantiemarkt

Print
Huizenruil: Tinderen op de vakantiemarkt

Afbeelding: Joris Peeters

Huizenruil tijdens je vakantie wint steeds meer aan populariteit. Inmiddels zijn er wereldwijd zo’n driehonderdduizend mensen die officieel geregistreerd staan bij websites als Home Exchange en de Nederlandse tak huizenruil.nl.

De websites werken als een soort socialmediaplatform. Huiseigenaren maken een pagina aan, waarop ze hun woning (en land) aanprijzen. Ze kunnen dan tevens op zoek naar een huis of appartement in een land of stad waar ze graag naar toe zouden gaan. En dan is het, net als bij Tinder, heen en weer berichten sturen in de hoop dat er een match komt.

Gesloten beurs
De ruil gebeurt met gesloten beurzen, zodat de kosten voor de vakantie of stedentrip aanzienlijk dalen. Inmiddels kan er gekozen worden uit honderdduizenden woningen in een kleine tweehonderd landen. Nederland staat op plaats acht in de top tien van populairste ruillanden. De Verenigde Staten prijken met de stad New York en de staten Florida en Hawaii op nummer één.

L-magazine
In L-Magazine van zaterdag 6 augustus vertellen een aantal deelnemers over hun ervaringen. Over leven als een local, terechtkomen in een luxe villa, vrienden maken voor het leven en hoe je de betrouwbare deelnemers eruit vist.

Ook in L-magazine
Na een herfstachtige week, schijnt dit weekend eindelijk de zon. Ideaal weer om een terrasje te pakken.  L-magazine ging op zoek naar tien Limburgse terrassen die net even iets anders zijn. Een terras met een kloostertuin, tegenover een eeuwenoude stadsmuur of een met een hondenloungebar. Terrassen die verrassen. Lees welke het zijn zaterdag in L-magazine en probeer ze zelf uit.


Volg L-magazine op Facebook

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →